Contact

Zorgvergelijker 2024

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%

Zorgvergelijker 2024 – Top 10

Eigen risicoAanvullendVerzekeraarPremie/maand
€ 885GeenZorg en Zekerheid € 122,65
€ 385GeenFBTO € 131,95
€ 385Fysio 6FBTO € 139,20
€ 385Fysio 9De Friesland € 148,90
€ 385Tand € 250 (75%)FBTO € 141,45
€ 385Fysio 6 + Tand € 250 (75%)FBTO € 148,70
€ 385Fysio 9 + Tand 250 (75%)Zorg en Zekerheid € 159,15
€ 385Tand € 500 (75%)De Friesland € 163,70
€ 385Tand € 500 (100%)FBTO € 147,90
€ 385Fysio 18De Friesland € 174,40

In onze zorgvergelijker vind je eenvoudig de beste zorgverzekering met de laagste premie voor jou. Om je alvast een idee te geven van de kosten voor een zorgverzekering in 2024, zie je in deze tabel voor tien verschillende scenario’s de zorgverzekering met de voordeligste premie. 

Ben jij benieuwd welke zorgverzekering de voordeligste is voor jou? Vul onze zorgvergelijker in!  

Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024

Veelgestelde vragen over zorgverzekering 18 jaar

Waarom moet ik een zorgvergelijker gebruiken?

Door elk jaar even kritisch je zorgverzekering tegen het licht te houden en eventueel over te stappen, bespaar je tot wel 591 euro (Bron: Geld.nl) per jaar. Je wilt alleen niet dagen bezig zijn om zelf alle premies en verschillende zorgverzekeringen naast elkaar te leggen. Een zorgvergelijker is dan de oplossing! In de onafhankelijke zorgvergelijker voor zorgverzekeringen op Geld.nl vul je gegevens in over jezelf (en je gezin) en welke zorg je wilt verzekeren. Vervolgens zoeken we voor jou de premies en voorwaarden van de beschikbare zorgverzekeringen. Zo kun je in één handig overzicht alle zorgverzekeringen vergelijken en bepalen welke verzekeraar voor jou de beste en goedkoopste zorgverzekering 2024 biedt.

Wat is de beste vergelijkingssite voor zorgverzekeringen?

Geld.nl is niet de enige vergelijkingssite voor zorgverzekeringen, maar wel één van de beste zorgvergelijkers. Wij zijn namelijk als één van de weinige vergelijkingssites voor zorgverzekeringen aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken. Omdat wij voldoen aan de eisen van het Keurmerk, ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking. Het platform Wijzer in Geldzaken adviseert niet voor niets om alleen zorgvergelijkers te gebruiken die dit keurmerk hebben.

Naast de goede en complete vergelijking bieden we je op sommige zorgverzekeringen extra kortingen. Zo vind je niet alleen de beste zorgverzekering, maar betaal je ook nooit te veel.

Hoe werkt de zorgvergelijker 2024 van Geld.nl?

Om voor jou de zorgverzekeringen te vinden die alle zorg vergoeden die jij nodig en die passen bij je wensen, vragen we je eerst een aantal gegevens in te vullen over jezelf (en je gezinsleden). Namelijk:

 • Je geboortedatum
 • Je postcode
 • Of je gezinsleden wilt meeverzekeren en hun gegevens
 • Welk eigen risico je wilt voor je basisverzekering
 • Welke zorg je nodig hebt en wilt verzekeren

Op basis van je wensen en persoonlijke gegevens krijg je een persoonlijk aanbod met zorgverzekeringen te zien die voor jou beschikbaar zijn. Dit aanbod bestaat uit 4 zorgverzekeringen:

 • De goedkoopste keuze
 • De zorgverzekering met veel extra’s voor een kleine meerprijs
 • De goedkoopste zorgverzekering met vrije keuze aangaande ziekenhuizen
 • De goedkoopste zorgverzekering met een duurzaam beleggingsbeleid

Daarnaast kun je kiezen voor ‘Alle zorgverzekeringen’ als je alle zorgverzekeringen wilt zien die voor jouw zorgwensen beschikbaar zijn.

Met behulp van filters stem je de vergelijking eenvoudig af op je wensen en kun je je voorkeuren aanpassen. De resultaten van de vergelijking zijn altijd gebaseerd op actuele premies en voorwaarden zoals wij die krijgen aangeleverd van onze dataleverancier Zorgweb.

Zo vind je met de Geld.nl zorgvergelijker 2024 eenvoudig de beste deal voor je zorgverzekering. Je kan de getoonde zorgverzekeringen ook sorteren op premie. Dan tonen we de goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie bovenaan. Je bepaalt dus zelf of je de beste of de goedkoopste zorgverzekering kiest.

Heb je de zorgverzekering van je keuze gevonden, dan kun je die binnen enkele minuten online aanvragen. Wel zo gemakkelijk!

Is de Geld.nl zorgvergelijker onafhankelijk?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor je zorgverzekering. Wij zijn namelijk geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op de verzekeringen en informatie die wij tonen in onze zorgvergelijker 2024. De gegevens die je ziet in de zorgvergelijker, ontvangen wij van de onafhankelijke dataleverancier Zorgweb. Zo garanderen we je dat de informatie juist, volledig en actueel is.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Zorgvergelijker 2024

Er zijn in Nederland 20 zorgverzekeraars die samen 60 basisverzekeringen aanbieden (bron: Vektis). En dan hebben we het nog niet eens over alle verschillende aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten.

Al die verzekeringen zelf doorspitten en naast elkaar leggen is natuurlijk niet te doen. Gelukkig is er de beste zorgvergelijker van Geld.nl.

Je krijgt op basis van je gegevens en wensen in één keer een overzicht met de beschikbare zorgverzekeringen en kunt deze eenvoudig vergelijken op premie en voorwaarden.

Zo kies je met onze zorgvergelijker eenvoudig een goede en goedkope zorgverzekering voor jouw situatie.

Laagste premie zorgverzekering

Zorgvergelijker in 3 stappen

De Geld.nl zorgvergelijker 2024 helpt je in 3 stappen een compleet beeld te krijgen en goede keuze te maken voor je zorgverzekering.

 1. Vul je gegevens in
 2. Kies je eigen risico
 3. Kies je aanvullende vergoedingen

Na dat je dit hebt gedaan, krijg je een overzicht met alle zorgverzekering die passen bij je keuzes. Je vergelijkt en kiest vervolgens zelf welke zorgverzekering je wilt afsluiten.

Lage premie

Zorgvergelijker 2024 gebruiken - 5 tips

In de zorgvergelijker op Geld.nl moet je een aantal keuzes maken en gegevens invullen. Alleen zo kunnen we je helpen de beste zorgverzekering te vinden voor jouw situatie. Maar misschien heb je nog wat hulp nodig bij die keuzes. Daarom geven we je hier enkele tips.

Zorgverzekering vergelijken tips

Gegevens invullen in zorgvergelijker

We vragen je eerst enkele gegevens in te vullen, namelijk:

 • Je geboortedatum: de basisverzekering heeft voor iedereen dezelfde premie, maar sommige aanvullende verzekeringen hanteren verschillende premies voor verschillende leeftijdsgroepen. In de zorgvergelijker tonen we je altijd de premies die horen bij jouw leeftijd.
 • Je postcode: op basis van je postcode zie je bij de verschillende zorgverzekeringen bij welke zorgaanbieders je terecht kunt zonder dat je hoeft bij te betalen. Bij sommige zorgverzekeringen krijg je namelijk niet de hele rekening vergoed als je naar een zorgverlener gaat waar de verzekeraar geen contract mee heeft.
 • Gegevens van je gezinsleden: Kinderen tot 18 jaar verzeker je gratis mee. Voor je partner betaal je wel extra premie. Je ziet in de zorgvergelijker welke premie je betaalt voor je hele gezin.

Eigen risico kiezen in zorgvergelijker 2024

Bij de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico van 385 euro. Dit betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten in een jaar zelf moet betalen. Je kunt het eigen risico ook vrijwillig verhogen. Hoe hoger het eigen risico, hoe meer korting je krijgt op je basisverzekering. Maar let op! Als je toch een keer zorg uit de basisverzekering nodig hebt, moet je dus een hoger bedrag zelf betalen. Hier lees je alles over het eigen risico en hoe je een goede keuze maakt: Eigen risico.

Tip! Bij de resultaten in de zorgvergelijker 2024 kun je het gekozen eigen risico nog aanpassen. Zo zie je direct wat het effect van een hoger of lager eigen risico is op je premie.

Aanvullende vergoedingen in de zorgvergelijker

Om ervoor te zorgen dat je de zorgverzekering kiest die alle zorg vergoed die je nodig hebt, vragen we je aan te geven welke zorg je nodig hebt. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorgkosten, zoals het ziekenhuis, huisarts, medicijnen en tandartskosten voor kinderen. Heb je zorg nodig die de basisverzekering niet vergoedt, zoals fysiotherapie of tandartskosten voor volwassen? Dan geef je dat aan in de zorgvergelijker en hoeveel geld of behandelingen je vergoed wilt krijgen. Wij tonen je vervolgens alle zorgverzekeringen die de vergoedingen bieden die jij hebt gekozen. Je ziet in het overzicht ook direct hoeveel elke zorgverzekering vergoedt voor de zorg die jij hebt gekozen.

Tip! Toch nog iets vergeten? Bij de resultaten in de zorgvergelijker kun je eenvoudig nog extra zorgbehoeften aangeven. Het overzicht wordt dan automatisch aangepast op je nieuwe gegevens.

Kies je type polis

Standaard tonen we je in de zorgvergelijker alle type polissen. Je kunt bij de filters zelf aangeven welk type polis je wilt. Er bestaan 4 soorten polissen.

 • Met een restitutiepolis kies je altijd zelf je zorgverlener. Je krijgt vrijwel altijd een volledige vergoeding. Je betaalt voor een restitutiepolis meestal de hoogste premie.
 • Een naturapolis vergoedt alleen de volledige kosten als je naar een zorgverlener gaat waarmee de verzekeraar een contract heeft. Bij een zorgaanbieder zonder contract krijg je meestal 75 tot 85 procent van de rekening vergoed. Je betaalt dan dus een deel van de kosten zelf.
 • De combinatiepolis is een combinatie van restitutie en natura. Voor sommige soorten zorg mag je zelf je zorgverlener kiezen, bij andere soorten zorg krijg je alleen een volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners.
 • De budgetpolis is een naturapolis waarbij maar een beperkt aantal zorgverleners een contract heeft. Je betaalt daarvoor een lage premie, maar kan dan bijvoorbeeld maar bij twintig ziekenhuizen in Nederland terecht.

Tip! Kies je voor een combinatie-, natura- of budgetpolis? Controleer dan altijd goed bij welke zorgverleners je terecht kunt zonder bij te betalen. Je vindt bij elke zorgverzekering in de beste zorgvergelijker 2024 van Geld.nl een overzicht met zorgaanbieders bij jou in de buurt. Je ziet direct of ze een contract hebben met de zorgverzekeraar. Daarnaast kun je zelf nog zorgverleners van je keuze opzoeken om te zien of ze een contract hebben.

Via zorgvergelijker zorgverzekering aanvragen

Heb je met de onafhankelijke zorgvergelijker van Geld.nl de zorgverzekering van je keuze gevonden? Dan kun je deze vaak direct online aanvragen. Meestal sturen we je door naar de website van de zorgverzekeraar, soms vraag je de verzekering direct op Geld.nl aan. Houd bij je aanvraag altijd de volgende gegevens bij de hand:

 • BSN-nummer(s) van jezelf en eventuele gezinsleden
 • Het rekeningnummer waar de premie van mag worden afgeschreven

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag. Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht je te accepteren voor de basisverzekering. Hiervoor mogen ze je dus niet afwijzen. Voor aanvullende zorgverzekeringen geldt soms wel een medische selectie, maar vaak is dit alleen voor een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of de tandartsverzekering.

DD-MM-JJJJ