Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Zorgvergelijker 2020

vergelijk & vind de beste deal
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2020
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 12:17
 • 12:14
 • 12:12
 • 12:10
 • 12:08

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

5 Tips zorgvergelijker 2020

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Gebruik je zorg uit de basisverzekering? Dan betaal je een deel van de kosten zelf uit het eigen risico. De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico van 385 euro dat je in stappen van 100 euro vrijwillig kunt verhogen naar maximaal 885 euro. Met een hoger eigen risico krijg je korting op de premie. Je eigen risico verhogen om te besparen is een interessante optie wanneer je weinig zorgkosten verwacht te maken.

In onze zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig de premies per verschillend eigen risico zorgverzekering.

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Wanneer je vrije zorgkeuze hebt kies je zelf naar welke zorgverlener je gaat. Je krijgt dan altijd een volledige vergoeding voor je behandeling. Je hebt daarentegen ook polissen met beperkte zorgkeuze. Je krijgt dan een lagere vergoeding als je naar een zorgverlener gaat waar de verzekeraar geen afspraak mee heeft.

Kijk tijdens het vergelijken dus goed of de zorgverlener van jouw voorkeur afspraken heeft met je zorgverzekeraar. Voor iedere mate van zorgkeuze zie je dit gemakkelijk in onze zorgvergelijker 2020.

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Wanneer je veel zorg nodig hebt die niet vergoed wordt uit de basisverzekering is een aanvullende zorgverzekering verstandig. Maar omdat de dekkingen en premies erg verschillen per verzekeraar, gooi je al snel geld weg. Kijk daarom wat een behandeling kost en bereken of de premie voor de aanvullende zorgverzekering opweegt tegen de kosten van de behandeling.

Onze zorgvergelijker 2020 toont welke bedragen en behandelingen je gekozen zorgverzekering vergoedt, of neem een kijkje in ons overzicht vergoedingen zorgverzekering.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Veel bekende zorgverzekeraars bieden hun traditionele zorgverzekering aan, maar ook een online versie daarvan. Telefonisch contact is dan niet mogelijk. Alles gebeurd online. Daartegenover staat wel een lagere premie. Dit past goed bij een zorgverzekering voor studenten, jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor 18-jarigen.

Geef in onze zorgvergelijker 2020 aan dat je liever wél telefonisch contact op wilt hebben met je zorgverzekeraar. Het overzicht toont dan alleen traditionele zorgverzekeringen.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Je polis een jaar vooruit betalen levert je bij sommige verzekeraars een korting tot wel drie procent op. Geef in de zorgvergelijker 2020 aan dat je per jaar wilt betalen en zie hoeveel je bespaart.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Zorgvergelijker 2020 – Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo € 83,25
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl € 101,25
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl € 113,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl € 114,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) Bewuzt € 125,28
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) Ditzo € 123,85
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) DSW Zorgverzekeraar € 140,25
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €1.000 (100%) Nationale-Nederlanden € 162,29

Zorgvergelijker 2020

Wist je dat er 41 zorgverzekeraars zijn in Nederland? Zij bieden allemaal andere premies, dekkingen en voorwaarden. Daarbij is de zorgverzekering best een ingewikkeld product. 41 verzekeraars doorspitten om de beste polis te vinden lijkt een onmogelijke klus. Geen wonder dat 43 procent van de consumenten de afgelopen tien jaar niet heeft omgekeken naar hun polis. Toch is het verstandig dit wél te doen. Ieder jaar veranderen de premies en dekkingen, maar misschien je eigen situatie ook. Grote kans dat je nu te veel betaalt voor een verzekering die niet meer bij je past. Met onze zorgvergelijker 2020 je zorgverzekering vergelijken helpt je een passende polis te vinden en tot wel 300 euro per jaar te besparen!

Zo werkt de zorgvergelijker 2020

Onze zorgvergelijker is makkelijk te gebruiken in drie stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je polis

Waarom vergelijken met de Geld.nl zorgvergelijker 2020?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen besparen op je zorgverzekering. Onder andere met onze zorgvergelijker 2020. Door onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Verzekeraars zorgvergelijker 2020

Zorgverzekering 2019

Grootste aanbod in de zorgvergelijker

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aantal polissen. Laat ons weten wie je bent en wat je zorgwensen zijn en wij stellen een helder overzicht voor je samen uit zorgverzekeringen die bij je passen. Zo vind je makkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’. De gewenste polis afsluiten doe je vervolgens direct online. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijke en actuele zorgverzekering vergelijkingssite

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of andere instelling. Alle informatie uit onze zorgvergelijker wordt dus niet beïnvloed door een derde partij. Ook zorgen we dat de informatie up-to-date blijft zodat je een volledig betrouwbare vergelijking maakt en niet voor onverwachte kosten komt te staan. Dat is wel zo eerlijk. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Betaal niet te veel

Via onze zorgvergelijker 2020 betaal je nooit méér voor je zorgverzekering dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Je vindt hier gemakkelijk de laagste premie, want die staat altijd bovenaan. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent!

14 dagen bedenktijd

Mocht je na het gebruik van onze zorgvergelijker toch niet tevreden zijn over je gekozen zorgverzekering, dan zeg je de polis binnen veertien dagen kosteloos op. Verander wel vóór 1 januari van zorgverzekering, dit is namelijk de uiterlijke datum waarvoor je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard via onze zorgvergelijker geven ons een hoge klantwaarding. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de zorgverzekering vergelijking? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Besparen met de beste zorgvergelijker 2020

Je hebt onze zorgvergelijker gebruikt en de beste en goedkoopste polis gevonden. Dat ging zo makkelijk, je zou er bíjna slapend rijk van worden! De polis afsluiten is het enige wat je nog hoeft te doen.

Polis aanvragen

Je nieuwe polis aanvragen doe je in vier stappen:

 1. Kies je gewenste polis
 2. Vul je persoonlijke gegevens en Burgerservicenummer in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie polis

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag. Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht je te accepteren voor de basisverzekering. Hiervoor mogen ze je dus niet afwijzen. Voor aanvullende zorgverzekeringen geldt soms wel een medische selectie, maar vaak is dit alleen voor een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of de tandartsverzekering.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvullende tandverzekering.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgalert 2021 Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
tc