"Vergelijk de zorgverzekeringen in Nederland en bespaar tot € 650 per jaar."

Website van het jaar Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS6

Zorgvergelijker 2022

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 20%

Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
8   "Aardig presentje, aanrader!" Lex 23 november 2021
10   "Uitstekende hulp, makkelijk en snel." Onne 22 november 2021
8   "Snel en zonder problemen" Couwenberg 22 november 2021
De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Actie! Gratis Bol.com bon van € 20 cadeau
€ 20

Stap jij via Geld.nl over van zorgverzekeraar, dan ontvang je van ons gratis een Bol.com bon ter waarde van € 20 cadeau. Deze bon kun je vrij besteden aan alle producten bij Bol.com. Op Geld.nl vind je dus niet alleen de zorgverzekering met de laagste premie voor jouw zorgwensen, je krijgt er ook een leuk extraatje bij. Dat is wat wij noemen de beste deal!

Start vergelijken
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag 3 november 2021.

Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar service@geld.nl.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Waarom moet ik een zorgvergelijker gebruiken?

Door elk jaar even kritisch je zorgverzekering tegen het licht te houden en eventueel over te stappen, bespaar je tot wel 640 euro (Bron: Geld.nl) per jaar. Je wilt alleen niet dagen bezig zijn om zelf alle premies en verschillende zorgverzekeringen naast elkaar te leggen. Een zorgvergeijker is dan de oplossing! In de onafhankelijke zorgvergelijker voor zorgverzekeringen op Geld.nl vul je gegevens in over jezelf (en je gezin) en welke zorg je wilt verzekeren. Vervolgens zoeken we voor jou de premies en voorwaarden van de beschikbare zorgverzekeringen. Zo kun je in één handig overzicht alle zorgverzekeringen vergelijken en bepalen welke verzekering voor jou het beste en voordeligste is.

Wat is de beste vergelijkingssite voor zorgverzekeringen?

Geld.nl is niet de enige vergelijkingssite voor zorgverzekeringen, maar wel één van de beste zorgvergelijkers. Wij zijn namelijk als éen van de weinige vergelijkingssites voor zorgverzekeringen aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken. Omdat wij voldoen aan de eisen van het Keurmerk, ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking. Het platform Wijzer in Geldzaken adviseert niet voor niets om alleen zorgvergelijkers te gebruiken die dit keurmerk hebben.

Naast de goede en complete vergelijking bieden we je op sommige zorgverzekeringen extra kortingen. Zo vind je niet alleen de beste zorgverzekering, maar betaal je ook nooit te veel.

Daarnaast krijg je via ook nog eens een Bol.com bon van 20 euro cadeau bij je zorgverzekering.

Hoe werkt de zorgvergelijker 2022 van Geld.nl?

Om voor jou de zorgverzekeringen te vinden die alle zorg vergoeden die jij nodig en die passen bij je wensen, vragen we je eerst een aantal gegevens in te vullen over jezelf (en je gezinsleden). Namelijk:

 • Je geboortedatum
 • Je postcode
 • Of je gezinsleden wilt meeverzekeren en hun gegevens
 • Welk eigen risico je wilt voor je basisverzekering
 • Welke zorg je nodig hebt en wilt verzekeren

Op basis van deze gegevens tonen we je een resultatenoverzicht met de zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen. Bovenaan zie je de polis die op basis van prijs en dekking het beste bij jouw situatie past. Om dit te bepalen, geven we elke zorgverzekering een prijs/kwaliteitsscore. Hierbij kijken we naar de volgende elementen:

 • Premie
 • Productscore (op basis van dekking)
 • Vrije zorgkeuze
 • Directe acceptatie
 • Geen wachttijd
 • Gemakkelijk aan te vragen

Zo vind je met de Geld.nl zorgvergelijker 2022 eenvoudig de beste deal voor je zorgverzekering. Je kan de getoonde zorgverzekeringen ook sorteren op premie. Dan tonen we de goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie bovenaan. Je bepaalt dus zelf of je de beste of de goedkoopste zorgverzekering kiest.

Heb je de zorgverzekering van je keuze gevonden, dan kun je die binnen enkele minuten online aanvragen. Wel zo gemakkelijk!

Is de Geld.nl zorgvergelijker onafhankelijk?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor je zorgverzekering. Wij zijn namelijk geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op de verzekeringen en informatie die wij tonen in onze zorgvergelijker 2022. De gegevens die je ziet in de zorgvergelijker, ontvangen wij van de onafhankelijke dataleverancier Zorgweb. Zo garanderen we je dat de informatie juist, volledig en actueel is.

Video met tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Besparen zorgverzekering | Handige tips om te besparen op je zorgverzekering Eef van Opdorp - 15 november 2021

Zorgvergelijker 2022 – Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekeringen 2022
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risico ZieZo € 86,25
Basisverzekering € 385 eigen risico ZieZo € 108,25
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen De Friesland € 122,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%) ZieZo € 122,00
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%) Zorg en Zekerheid € 130,60
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%) De Friesland € 137,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%) FBTO € 125,45
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ € 141,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%) IZA € 152,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%) ONVZ € 174,02
Zorgvergelijker

Zorgvergelijker 2022

Er zijn in Nederland 20 zorgverzekeraars die samen 57 basisverzekeringen aanbieden (bron: Vektis). En dan hebben we het nog niet eens over alle verschillende aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten. Al die verzekeringen zelf doorspitten en vergelijken is natuurlijk niet doen. Gelukkig is er de beste zorgvergelijker van Geld.nl. Door enkele gegevens in te vullen over jezelf en welke zorg je nodig hebt, krijg je in één keer een overzicht met de beschikbare zorgverzekeringen en kun je heel eenvoudig in één scherm alle premies en voorwaarden vergelijken.

De Geld.nl zorgvergelijker 2022 helpt je dus om in enkele minuten een compleet beeld te krijgen en goede keuze te maken voor je zorgverzekering.

In 4 stappen zorgvergelijker 2022 gebruiken

Met de zorgvergelijker 2022 vind je in 4 stappen de beste zorgverzekering. Tijdens het gebruik van de zorgvergelijker geven we je steeds alle benodigde informatie om goede keuzes te maken. Hier geven we je alvast de belangrijkste informatie om je op weg te helpen.

1. Gegevens invullen in zorgvergelijker

We vragen je eerst enkele gegevens in te vullen, namelijk:

 • Je geboortedatum: de basisverzekering heeft voor iedereen dezelfde premie, maar sommige aanvullende verzekeringen hanteren verschillende premies voor verschillende leeftijdsgroepen. In de zorgvergelijker tonen we je altijd de premies die horen bij jouw leeftijd.
 • Je postcode: op basis van je postcode zie je bij de verschillende zorgverzekeringen bij welke zorgaanbieders je terecht kunt zonder dat je hoeft bij te betalen. Bij sommige zorgverzekeringen krijg je namelijk niet de hele rekening vergoed als je een zorgverlener gaat waar de verzekeraar geen contract mee heeft.
 • Gegevens van je gezinsleden: Kinderen tot 18 jaar verzeker je gratis mee. Voor je partner betaal je wel extra premie. Je ziet in de zorgvergelijker welke premie je betaalt voor je hele gezin.

2. Eigen risico kiezen in zorgvergelijker 2022

Bij de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico van 385 euro. Dit betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten in een jaar zelf moet betalen. Je kunt het eigen risico ook vrijwillig verhogen. Hoe hoger het eigen risico, hoe meer korting je krijgt op je basisverzekering. Maar let op! Als je toch een keer zorg uit de basisverzekering nodig hebt, moet je dus een hoger bedrag zelf betalen. Hier lees je alles over het eigen risico en hoe je een goede keuze maakt: Eigen risico.

Tip! Bij de resultaten in de zorgvergelijker 2022 kun je het gekozen eigen risico nog aanpassen. Zo zie je direct wat het effect van een hoger of lager eigen risico is op je premie.

3. Aanvullende vergoedingen in de zorgvergelijker

Om ervoor te zorgen dat je de zorgverzekering kiest die alle zorg vergoed die je nodig hebt, vragen we je aan te geven welke zorg je nodig hebt. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorgkosten, zoals het ziekenhuis, huisarts, medicijnen en tandartskosten voor kinderen. Heb je zorg nodig die de basisverzekering niet vergoedt, zoals fysiotherapie of tandartskosten voor volwassen? Dan geef je dat aan in de zorgvergelijker en hoeveel geld of behandelingen je vergoed wilt krijgen. Wij tonen je vervolgens alle zorgverzekeringen die de vergoedingen bieden die jij hebt gekozen. Je ziet in het overzicht ook direct hoeveel elke zorgverzekering vergoedt voor de zorg die jij hebt gekozen.

Tip! Toch nog iets vergeten? Bij de resultaten in de zorgvergelijker kun je eenvoudig nog extra zorgbehoeften aangeven. Het overzicht wordt dan automatisch aangepast op je nieuwe gegevens.

4. Kies je type polis

Standaard tonen we je in de zorgvergelijker alle type polissen. Je kunt bij de filters zelf aangeven welk type polis je wilt. Er bestaan 4 soorten polissen.

 • Met een restitutiepolis kies je altijd je zelf je zorgverlener. Je krijgt vrijwel altijd een volledige vergoeding. Je betaalt voor een restitutiepolis meestal de hoogste premie.
 • Een naturapolis vergoedt alleen de volledige kosten als je naar een zorgverlener gaat waarmee de verzekeraar een contract heeft. Bij een zorgaanbieder zonder contract krijg je meestal 75 tot 85 procent van de rekening vergoed. Je betaalt dan dus een deel van de kosten zelf.
 • De combinatiepolis is een combinatie van restitutie en natura. Voor sommige soorten zorg mag je zelf je zorgverlener kiezen, bij andere soorten zorg krijg je alleen een volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners.
 • De budgetpolis is een naturapolis waarbij maar een beperkt aantal zorgverleners een contract heeft. Je betaalt daarvoor een lage premie, maar kan dan bijvoorbeeld maar bij twintig ziekenhuizen in Nederland terecht.

Tip! Kies je voor een combinatie-, natura- of budgetpolis? Controleer dan altijd goed bij welke zorgverleners je terecht kunt zonder bij te betalen. Je vindt bij elke zorgverzekering in de beste zorgvergelijker 2022 van Geld.nl een overzicht met zorgaanbieders bij jouw in de buurt. Je ziet direct of ze een contract hebben met de zorgverzekeraar. Daarnaast kun je zelf nog zorgverleners van je keuze opzoeken om te zien of ze een contract hebben.

Via zorgvergelijker zorgverzekering aanvragen

Heb je met de onafhankelijke zorgvergelijker van Geld.nl de zorgverzekering van je keuze gevonden? Dan kun je deze vaak direct online aanvragen. Meestal sturen we je door naar de website van de zorgverzekeraar, soms vraag je de verzekering direct op Geld.nl aan.

Houd bij je aanvraag altijd de volgende gegevens bij de hand:

 • BSN-nummer van jezelf en eventuele gezinsleden
 • Het rekeningnummer waar de premie van mag worden afgeschreven

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag. Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht je te accepteren voor de basisverzekering. Hiervoor mogen ze je dus niet afwijzen. Voor aanvullende zorgverzekeringen geldt soms wel een medische selectie, maar vaak is dit alleen voor een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of de tandartsverzekering.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvullende tandverzekering.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgalert 2022 Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
tc
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten