Contact

Zorgverzekering 2024

, ontvang als eerste de premies!
Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6
Meld je nu aan voor de zorgalert 2024 Meld je nu aan en ontvang als eerste de nieuwe zorgpremies

Zorgverzekering 2024 vergelijken

Vergelijken en overstappen van zorgverzekering 2024 kan pas zodra de premies bekend zijn. Dat moeten zorgverzekeraars uiterlijk op 12 november 2023 doen. Meld je daarom gratis aan voor de Zorgalert. Je ontvangt direct een seintje als alle zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden voor 2024 bekend hebben gemaakt en je de zorgverzekeringen voor 2024 kunt vergelijken. Met de zorgvergelijker van Geld.nl vind je dan eenvoudig de beste zorgverzekering met de laagste premie. Stap over en bespaar tot wel 595 euro per jaar!

Zorgverzekering 2024 vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering 2024

In slechts drie stappen heb je deze mooie besparing op je zorgverzekering 2024 te pakken.

  1. Meld je gratis aan voor de Zorgalert van Geld.nl
  2. Vergelijk als eerste zorgverzekeringen 2024
  3. Vind de beste en goedkoopste zorgverzekering voor 2024 en stap over!
Goedkoopste zorgverzekering 2024

Veelgestelde vragen over zorgverzekering 2024

Amanda Bulthuis, onze expert op het gebied van zorgverzekeringen, heeft de meestgestelde vragen over zorgverzekering 2024 op een rij gezet.

Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op donderdag 2 maart 2023.

Wat verandert er in de zorgverzekering 2024?

Elk jaar verandert er van alles rondom de zorgverzekering. Zorgverzekeraars bepalen opnieuw de premies en het kabinet stelt via de Zorgverzekeringswet het eigen risico en de inhoud van de basisverzekering vast. In de blokken hieronder lees je meer over wat er allemaal verandert voor de zorgverzekering 2024.

Wat doet de premie zorgverzekering in 2024?

De laatste jaren zijn de premies voor de zorgverzekeringen steeds verder gestegen. Dit komt door de stijgende zorgkosten en dat er door de vergrijzing steeds meer mensen zijn die veel zorg nodig hebben. We verwachten daarom dat de zorgverzekering premies in 2024 ook weer stijgen. Zodra er meer bekend is over de premies voor de zorgverzekering 2024 lees je het op deze pagina en op de onze nieuwspagina.

Hoe hoog is het eigen risico voor de zorgverzekering in 2024?

Het eigen risico voor de zorgverzekering  blijft tot en met 2025 gelijk. Ook bij de zorgverzekering 2024 is het verplichte eigen risico dus weer 385 euro per jaar.

Wat verandert er in de basisverzekering voor 2024?

Welke zorg de basisverzekering vergoedt, verandert ook elk jaar. De meeste zorg die de basisverzekering nu vergoedt, zoals de huisarts, noodzakelijke behandelingen in het ziekenhuis en de meeste medicijnen vallen ook in 2024 gewoon onder de basisverzekering. Er is nog niet bekend welke zorg in 2024 uit de basisverzekering verdwijnt of welke zorg wordt toegevoegd. Zodra we hier meer over weten lees je het op deze pagina en op ons weblog.

Wanneer is er meer bekend over de zorgverzekering 2024?

De meeste informatie over de zorgverzekering 2024 wordt bekend op Prinsjesdag (19 september 2023). Daarna hebben zorgverzekeraars tot en met 12 november 2023 de tijd om de premies voor de zorgverzekering 2024 bekend te maken. De meeste premies worden pas de laatste dag van die periode bekend.

Wanneer kan ik zorgverzekering voor 2024 vergelijken?

Je kunt je zorgverzekering gaan vergelijken zodra de premies voor de zorgverzekering 2024 bekend zijn. Zorgverzekeraars maken deze uiterlijk 12 november 2023 bekend. Omdat de meeste zorgverzekeraars de gegevens pas laat doorgeven en we je een goede en complete vergelijking willen aanbieden, duurt het nog 1 of 2 dagen voor je op Geld.nl je zorgverzekering 2024 kunt vergelijken. Door je aan te melden voor onze zorgalert krijg je gratis bericht als je de zorgverzekering voor 2024 kunt vergelijken.

Waarom zorgverzekering 2024 vergelijken?

Er verandert ook in 2024 weer van alles aan je zorgverzekering, zoals de premie en de zorg die vergoedt wordt. Daarnaast verandert je eigen situatie ook door de jaren heen. Je hebt in 2024 misschien andere zorg nodig dan nu. Ga dus elk jaar je zorgverzekering vergelijken, zodat je altijd een passende zorgverzekering hebt tegen een zo goedkoop mogelijke premie. 

Meer over zorgverzekeringen
  • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvulllende tandverzekering.
  • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.