Contact

Zorgverzekering vergelijken

Vergelijk en bespaar tot € 595. Vergelijk en bespaar tot € 595 per jaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start zorgverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste zorgverzekering
DD-MM-JJJJ

Let op! De premies zijn voor 2023.

"Bespaar gemiddeld € 595 per jaar."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

100% onafhankelijk

Geld.nl is geen onderdeel van
verzekeraar of andere partij.

Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (zorgverzekering expert van Geld.nl) handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste zorgverzekering in onze vergelijking vindt.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video
De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Objectief en betrouwbaar. Goede ervaringen mee."
Ingrid Koedijk 16 juni 2023
10   "Goede ervaring met Geld.nl snel en overzichtelijk werken."
Stein 13 juni 2023
10   "Zeer vriendelijk en voordeligste optie in de assistentie bij het kiezen van de zorgverzekering met een extra cadeau namelijk een 20 € bon van Bol.com"
Enrico Passalacqua 7 juni 2023
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Zorgverzekering specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is gereviewd door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag 20 september 2023.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"

Hoe komt mijn zorgverzekering vergelijking op Geld.nl tot stand?

We helpen je op Geld.nl de beste keuze te maken voor je zorgverzekering. Daarom vragen we je tijdens het zorgverzekering vergelijken een aantal gegevens in te vullen, namelijk:

 • Je geboortedatum. Je kunt alleen zelf een zorgverzekering afsluiten als je minimaal 18 jaar oud bent. Daarnaast verschillen de premies voor sommige aanvullende verzekeringen afhankelijk van je leeftijd. We tonen je in de vergelijking altijd de premies die horen bij jouw leeftijd.
 • Je postcode. Op basis van je postcode laten we je in je vergelijking zien welke zorgverleners bij jou in de buurt een contract hebben met de verzekeraars.
 • Of je gezinsleden wilt meeverzekeren. Kinderen tot 18 jaar verzeker je gratis mee. Voor je partner betaal je wel extra premie. Je ziet in je vergelijking welke premie je betaalt voor je hele gezin.
 • Welk eigen risico je wilt voor je basisverzekering. Dit heeft invloed op je premie. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie voor de basisverzekering. In je vergelijking zie je de premies die horen bij het door jou gekozen eigen risico.
 • Welke zorg je nodig hebt. Op basis van je zorgwensen tonen we in je zorgverzekering vergelijking alleen zorgverzekeringen die alle zorg vergoeden die jij hebt aangegeven.

Zoals je ziet, krijg je op Geld.nl altijd een zorgverzekering vergelijking op maat. Je ziet alleen zorgverzekeringen die voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Vervolgens kies je hieruit zelf de beste en voordeligste zorgverzekering.

Hoe werkt zorgverzekeringen vergelijken op Geld.nl?

Als je in de zorgvergelijker op Geld.nl je gegevens en wensen hebt ingevuld, tonen we je een resultatenoverzicht met de zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen. De bovenste zorgverzekering is de polis die op basis van prijs en dekking het beste bij jouw situatie past. Om dit te bepalen, geven we elke zorgverzekering een prijs/kwaliteitsscore. Hierbij kijken we naar de volgende elementen:

 • Premie
 • Productscore (op basis van dekking)
 • Vrije zorgkeuze
 • Directe acceptatie
 • Geen wachttijd
 • Gemakkelijk aan te vragen

Zo vind je altijd eenvoudig online de beste deal voor je zorgverzekering. Je kunt zelf ook de getoonde zorgverzekeringen sorteren op premie. Je ziet dan de zorgverzekering met de laagste premie bovenaan. Maar let op! De laagste premie hoeft dus niet de beste keuze te zijn voor jouw situatie. Je bepaalt zelf of je de beste of de goedkoopste zorgverzekering kiest.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Lees dan onze uitgebreide verantwoording.

Welke zorgverzekeraars vergelijk je op Geld.nl?

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland. Wij vergelijken de zorgpremies en voorwaarden van meer dan 35 zorgverzekeraars. Enkele zorgverzekeraars nemen wij niet mee, omdat ze alleen voor bepaalde doelgroepen beschikbaar zijn. Bekijk hier de complete lijst met zorgverzekeraars die we vergelijken.

Waarom zorgverzekeringen vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Je kunt op onze site het meest complete aanbod zorgverzekeringen vergelijken van Nederland. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent! Zo weet je zeker dat je de beste zorgverzekering met de laagste zorgpremie vindt voor jouw persoonlijke wensen en situatie en betaal je niet onnodig te veel premie.

Verder is Geld.nl geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële instelling. Alle zorgpolis informatie die wij tonen, is dus niet beïnvloed door derde partijen. Bovendien krijgen we de informatie van onafhankelijke dataleveranciers, waardoor je altijd een actuele vergelijking maakt. Dat is wel zo eerlijk. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken. Het platform Wijzer in Geldzaken adviseert om voor je zorgverzekering vergelijking alleen vergelijkingssites te gebruiken die dit keurmerk hebben.

Daarom ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking.

Hoe vind ik de beste zorgverzekering met de laagste premie van Nederland?

Welke zorgverzekering voor jou het beste is, hangt af van welke zorg je nodig hebt en of de zorgverleners van je keuze een contract hebben met de betreffende zorgverzekeraar. Daarnaast wil je natuurlijk niet onnodig te veel betalen. De beste zorgverzekering van Nederland is dus voor iedereen anders. Geld.nl helpt je met die keuze! Tijdens het zorgverzekering vergelijken geven we je steeds alle benodigde informatie om een goede keuze te maken. Zo vind je op Geld.nl altijd de beste deal voor je zorgverzekering. Daarnaast lees je op deze pagina alles waar je op moet letten bij je keuze voor een zorgverzekering: Welke zorgverzekering past bij mij?

Hoe verdient Geld.nl aan de zorgverzekering vergelijking?

Met een aantal zorgverzekeraars heeft Geld.nl afspraken gemaakt. Daardoor kun je deze zorgverzekeringen direct via Geld.nl afsluiten. Als je via Geld.nl een zorgverzekering afsluit, ontvangen wij een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra’s. Met een aantal zorgverzekeraars werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken heeft geen invloed op de resultaten van de zorgverzekering vergelijking: de beste zorgverzekering met de laagste premie voor jouw situatie zie je altijd bovenaan het overzicht.

Welk eigen risico kan ik het beste kiezen?

Het eigen risico is enkel van toepassing op zorg uit de basisverzekering. Je betaalt standaard 385 euro eigen risico, maar je kunt het verhogen tot maximaal 885 euro. Hoe hoger je eigen risico, des te lager je zorgpremie. Verwacht je geen zorgkosten uit de basisverzekering te maken en heb je wat spaargeld achter de hand voor als dit onverhoopt toch nodig is, dan is je eigen risico verhogen een interessante optie. Je kunt hiermee tot 300 euro besparen in 2024. Lees hier meer over het eigen risico.

Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2024?

Ook in 2024 verandert er weer van alles rondom je zorgverzekering. Zo stijgen de premies en verandert de inhoud van het basisverzekering. Het eigen risico blijft wel gelijk. Precies weten wat er allemaal verandert? Lees dan dit artikel: Veranderingen zorgverzekering 2024.

Laatste nieuws Geld.nl over zorgverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en ruim honderdduizend zorgverzekering vergelijkingen per jaar is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je zorgverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een zorgverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Zorgverzekeringen vergelijken

Bijna 40 procent de consumenten wisselde de afgelopen negen jaar één of meerdere keren van zorgverzekering (Bron: Vektis). Logisch, want je zorgverzekering is nu al lang niet meer hetzelfde als die van negen jaar geleden. Terwijl de premies van de zorgverzekering omhoog gaan, wordt er steeds minder vergoed. Zo loop je onopgemerkt het risico onnodig te veel te betalen voor je zorgverzekering.

Dit terwijl de oplossing simpel is: elk jaar je zorgverzekering vergelijken en overstappen van zorgverzekering als er een betere of voordeligere optie is. Door te kiezen voor een goede zorgverzekering met een lage zorgpremie bespaar je tot wel 595 euro per jaar!

Laagste premie zorgverzekering

Juiste dekking én lage premie

We snappen dat je niet wilt inleveren op de kwaliteit van je zorgverzekering. Dat is ook helemaal niet nodig. Je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl helpt je de dekking te vinden die je nodig hebt tegen de laagste premie. Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) raadt je aan vergelijkingssites te gebruiken bij het vergelijken van zorgverzekeringen.

Lage premie
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Laagste zorgpremie 2023

We hebben de top tien meest vergeleken zorgverzekeringen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding van deze zorgverzekering met daarbij de laagste zorgpremie voor 2023. We nemen in deze top 10 geen selectieve polissen mee, die met maar een beperkt aantal ziekenhuizen een contract hebben.


Laagste premie zorgverzekering
Laagste zorgpremie 2023
VergoedingVerzekeraarPremie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risicoUnivé€ 107,45
Basisverzekering € 385 eigen risicoVinkVink€ 125,00
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingenCZ Direct€ 138,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%)Ditzo€ 135,90
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%)Zorg en Zekerheid
€ 147,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%)CZ Direct€ 156,30
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%)FBTO€ 142,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingenDe Friesland€ 163,90
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%)IZA€ 161,45
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%)Nationale-Nederlanden€ 183,65
Start vergelijken

Dit zijn de actuele zorgverzekeringpremies voor het jaar 2023. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Zorgweb.

Zorgverzekering vergelijken 2024 tips

Uiteraard willen we dat je de zorgverzekering 2024 vindt die het beste bij je wensen past en aardig is voor je portemonnee. Daarom geven we je in dit artikel nog 12 handige bespaartips mee voor tijdens je zorgverzekering vergelijken.

Je zorgverzekering opzeggen en overstappen is slechts één keer per jaar mogelijk. Het is dus extra belangrijk om elk jaar een goede zorgverzekering vergelijking te maken. Onderstaande tips helpen je de beste zorgverzekering te vinden voor verschillende situaties:

Zorgverzekering vergelijken tips
Zorgverzekering zorgwensen

1. Zorgverzekering bij andere zorgwensen

In een jaar verandert er veel. Heb je goede voornemens om te sporten? Verwacht je een kind of wil je een verre reis maken?

In alle gevallen kun je maar beter je zorgverzekering vergelijken om te kijken of je huidige zorgverzekering nog wel bij je past en of je misschien een aanvullende verzekering nodig hebt. Onze pagina 'Welke zorgverzekering past bij mij?' helpt je een handje op weg als je nog niet zeker weet welke zorgverzekering 2024 bij je past.

Zorgverzekering veranderen

2. Je zorgverzekering zelf verandert

Misschien is je situatie niet veranderd, maar je zorgverzekering wel. Het is goed mogelijk dat premies, voorwaarden of aangesloten zorgverleners niet meer hetzelfde zijn als het jaar daarvoor.

Je zorgverzekering vergelijken geeft je snel inzicht in welke zorgverzekering voor 2024 beter bij je past. De zorgverzekering die vorig jaar het meest voordelig was, hoeft voor jou niet per se de beste zorgverzekering voor 2024 te zijn.

Zorgverzekering op maat

3. Zorgverzekering op maat

Wanneer je meer dan alleen een basisverzekering nodig hebt, lijkt je zorgverzekering vergelijken nogal een gedoe.

Met Geld.nl gaat dit een stuk makkelijker. In plaats van één voor één zorgverzekeraars langs te gaan, stellen we je een paar vragen om de basis + aanvullende zorgverzekeringen te tonen met de premies die passen bij het door jou gekozen opties. Vervolgens kun je in een handig overzicht alle zorgverzekeringen vergelijken die passen bij jouw wensen.

Tip! Wil je weten of de zorg die jij nodig hebt wordt vergoed door de basisverzekering of dat je een aanvullende verzekering nodig hebt? Bekijk ons handige overzicht vergoedingen zorgverzekering. Je ziet hier ook per type zorg welke verzekeraars er dekking voor bieden in hun aanvullende verzekeringen.

Besparen zorgverzekering

4. Besparen op je zorgverzekering

Ook de premie van je zorgverzekering verandert jaarlijks. Dit geeft je elk jaar weer de kans om te besparen met de laagste zorgpremie.

Vind je je huidige zorgverzekering te duur? Overstappen van zorgverzekering is dan een optie. Op Geld.nl geef je aan wat je nodig hebt qua zorg. Wij tonen je dan alle zorgverzekeringen die daarbij passen, gerangschikt op laagste zorgpremie. Zo vind je de beste zorgverzekering 2024 met de laagste zorgpremie voor jouw situatie.

Zorgverzekering aanvragen

5. Zorgverzekering 2024 aanvragen

Heb je de beste zorgverzekering 2024 gevonden die voldoet aan je wensen?

Dan wil je die beste zorgverzekering en bijbehorende besparing natuurlijk niet laten liggen. Je kunt daarom direct online de zorgverzekering aanvragen die aan je wensen voldoet. Wel zo handig!

Acceptatie zorgverzekering 2024

Na je zorgverzekering aanvraag krijg je direct een bevestiging. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Zorgverzekeraars mogen jou voor de basisverzekering dus niet afwijzen. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt deze acceptatieplicht niet. Hier mogen zorgverzekeraars wel een medische selectie houden. Medische selectie komt eigenlijk alleen voor bij aanvullende zorgverzekeringen met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of bij een uitgebreide tandartsverzekering.

Zorgverzekering 2024 voor speciale doelgroepen

Iedereen is anders en heeft dus andere zorgbehoeften. Daarom hebben sommige zorgverzekeraars speciale (aanvullende) zorgverzekeringen voor specifieke doelgroepen. Lees er meer over op deze pagina’s. Hier lees je ook handige tips om op te letten bij je zorgverzekering, specifiek voor jouw doelgroep:

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgpremie alert Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!

Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!