Zorgverzekering

Zorgtoeslag te laat aangevraagd

Zorgtoeslag te laat aangevraagd, wat nu?

Als je zorgtoeslag wilt aanvragen voor een bepaald jaar, kan dat tot september van dat zelfde jaar. Je kunt dus zorgtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen!  Kom je er toch te laat achter en heb je de zorgtoeslag dus te laat aangevraagd? Dan heb je in de meeste gevallen helaas pech en zul je het een aantal maanden zonder toeslag voor je zorgverzekering moeten doen.

Zorgtoeslag te laat aangevraagd en uitstel aangifte

Heb je uitstel aangevraagd voor de belastingaangifte? Dan is er nog een piepklein lichtpuntje. Mensen die uitstel hebben gekregen voor hun belastingaangifte over een bepaald jaar, mogen namelijk nog zorgtoeslag aanvragen tót de datum waarop het uitstel afloopt. Als de uitsteldatum voor je belastingaangifte nog niet is verstreken, kun je dus alsnog zorgtoeslag aanvragen.

Te laat toeslag aangevraagd? Probeer het nog eens!

Als je écht te laat bent met aanvragen en geen belastingaangifte uitstel hebt, dan vis je dus helaas achter het net. Het is dan niet meer mogelijk om zorgtoeslag aan te vragen voor dat jaar. Het kan natuurlijk nooit kwaad om alsnog te proberen een aanvraag in te dienen via de website Toeslagen.nl. Er doen op diverse internetfora namelijk verhalen de ronde van mensen die te laten waren, maar waarvan de aanvraag alsnog werd gehonoreerd. Realiseer je echter wel dat je hier officieel geen recht meer op hebt. De Belastingdienst hoeft je aanvraag dus niet goed te keuren en de kans is ook groot dat ze dat niet doet.

Tip! Ook kun je contact opnemen met de Belastingtelefoon om te achterhalen of je misschien toch nog zorgtoeslag mag aanvragen, ondanks dat je officieel te laat bent. Bel hiervoor 0800-0543 (gratis).

Naast zorgtoeslag ook besparen op je zorgpremie?Vergelijk dan eenvoudig het grootste aanbod zorgverzekeringen. Vind snel de best passende zorgverzekering tegen de laagste premie en bespaar tot wel 300 euro per jaar! Zorgverzekering vergelijken 2021