Contact

Uitvaartverzekering afsluiten

Vind de beste uitvaartverzekering voor jou. Vergelijk en vind de beste uitvaartverzekering voor jou.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leeftijd
(7.657)
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieAltijd de laagste premie

In drie stappen jouw uitvaartverzekering afsluiten

1. Vul in

Vul een leeftijd in en het bedrag waarvoor je jouw uitvaart wil verzekeren.

2. Vergelijk en sluit af

Op basis van een leeftijd vergelijken wij verschillende uitvaartverzekeringen voor jou. Heb jij de beste uitvaartverzekering gevonden? Dan vraag je deze aan via Geld.nl of we leiden je direct door naar de website van de uitvaartverzekeraar. Bij je aanvraag beantwoord je een aantal gezondheidsvragen.

3. En ontspan...

Is alles akkoord? Dan maakt de verzekeraar je polis voor je in orde. Deze ontvang je per mail of post. Vanaf nu kun jij ontspannen. Jouw uitvaartverzekering is goed en voordelig geregeld!

Het meest complete aanbod uitvaartverzekeringen

Op Geld.nl vergelijk je alle grote uitvaartverzekeraars van Nederland, waaronder DELA, Monuta, a.s.r., De Laatste Eer en Twenthe Uitvaartverzekering. Zo vind jij altijd de beste uitvaartverzekering voor jou!

Laagste premie uitvaartverzekering

VerzekeraarSoort polisLeeftijd verzekerdePremie per maand
MonutaNaturapolis25 jaar€ 6,93
MonutaNaturapolis35 jaar€ 9,92
a.s.r.Geldpolis25 jaar€ 10,16
a.s.r.Geldpolis35 jaar€ 13,59
MonutaNaturapolis45 jaar€ 14,64
a.s.r.Geldpolis45 jaar€ 19,00

Welke uitvaartverzekering de laagste premie heeft, is niet meteen te zeggen. Dit komt omdat verzekeraars je premie berekenen op basis van persoonlijke factoren, zoals je leeftijd, je wensen en het bedrag dat je wil verzekeren. Om je toch een beeld te geven van wat een uitvaart- of begrafenisverzekering kost, zetten we in deze tabel voor verschillende leeftijden de laagste premies onder elkaar. Hierbij gaan we steeds uit van een verzekerd bedrag van € 9.500. Dat is wat een uitvaart gemiddeld kost. Direct weten welke uitvaartverzekering de voordeligste is voor jou? Maak een vergelijking!

Veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd, verzeker je jouw uitvaart. Kom jij te overlijden, dan ontvangen je nabestaanden een afgesproken bedrag van de verzekeraar. Hiervan betalen zij de begrafenis of crematie. Je kunt ook een naturaverzekering afsluiten. In dat geval levert de verzekeraar de diensten die nodig zijn om jouw uitvaart te regelen. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering dek je dus de kosten voor je uitvaart af. Zo weet je zeker dat je nabestaanden jouw uitvaart kunnen betalen en voorkom je onverwachte kosten voor hen.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering sluit je vooral af voor je nabestaanden. Zo hoeven zij zich geen zorgen te maken over hoge uitvaartkosten. Zelfs als je al geld opzijlegt voor je uitvaart, kan het afsluiten van een uitvaartverzekering verstandig zijn. Na jouw overlijden hebben je nabestaanden namelijk niet meteen toegang tot je spaargeld. Hetzelfde geldt voor een overlijdensrisicoverzekering en levensverzekering. Ook deze keren niet meteen uit. Bovendien zijn ze vaak bestemd voor andere doelen dan het betalen van de kosten voor je uitvaart.

Gun je jouw naasten de zekerheid van een mooi afscheid, zonder financiële zorgen? Sluit dan een uitvaartverzekering af. Gun je jezelf een scherpe premie? Vergelijk je uitvaartverzekering dan eerst op Geld.nl.

Wat kost een uitvaart?

Volgens het Verbond van Verzekeraars kost een uitvaart gemiddeld € 7.000 tot € 10.000. Met een uitvaartverzekering verzeker je (een deel van) deze kosten. Kostenposten bij een uitvaart zijn onder andere de afscheidsbijeenkomst zelf, rouwkaarten, bloemen, een kist, een rouwauto en de catering. De kosten voor een begrafenis liggen vaak hoger dan die voor een crematie. Dit komt omdat je hierbij ook te maken hebt met grafkosten. In onze vergelijker gaan we uit van een verzekerd bedrag van € 9.500. Dit is naar wens aan te passen tot een verzekerd bedrag van € 25.000.

Welke uitvaartverzekeringen zijn er?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kies je voor een geldpolis, een naturapolis of een polis die beide combineert: de combinatiepolis.

 • Bij een geldpolis, ook wel kapitaalverzekering genoemd, verzeker je een vast geldbedrag. Na je overlijden keert de uitvaartverzekeraar dit bedrag uit aan je nabestaanden. Zij regelen hiermee vervolgens zelf de uitvaart.
 • Bij een naturapolis, ofwel naturaverzekering, verzeker je een pakket aan diensten en producten. Na je overlijden krijgen je nabestaanden geen geld, maar levert de verzekeraar de producten en diensten die nodig zijn om de uitvaart te regelen.
 • De combinatiepolis doet precies wat hij zegt: deze combineert een verzekering van diensten en producten met een kleiner verzekerd geldbedrag. Hiermee zijn alle belangrijke onderdelen van de uitvaart geregeld. Het vrij te besteden bedrag biedt ruimte voor extra wensen.

In onze vergelijker helpen we je bepalen welk type polis het beste past bij jou. Wil je bijvoorbeeld een uitvaart in het buitenland, dan is een geldpolis de beste optie. Een naturapolis is handiger als je sommige zaken vooraf liever zelf regelt. Hiermee voorkom je dat je nabestaanden over alle onderdelen van je afscheid moeten nadenken.

Wat kost een uitvaartverzekering?

Wat je uitvaartverzekering kost, is voor iedereen anders. Je premie hangt namelijk af van een aantal persoonlijke factoren. Zo baseert de uitvaartverzekeraar deze onder andere op je leeftijd, gezondheid, het verzekerde bedrag en de periode waarover je premie wil betalen.

Hoewel verzekeraars hun premie berekenen op basis van dezelfde factoren, verschillen de premiebedragen toch. Als je dan bedenkt dat je meestal maar één keer in je leven een uitvaartverzekering afsluit en vaak een levenslange premie betaalt, is vergelijken heel logisch. Daar heb je namelijk de rest van je leven plezier van. Ben jij benieuwd welke uitvaartverzekeraar jou de laagste premie biedt? Ga dan je uitvaartverzekering vergelijken op Geld.nl.

Kan ik mijn uitvaartverzekering afkopen?

Een geldpolis kun je in veel gevallen afkopen. Je uitvaartverzekering afkopen, betekent dat je de verzekering opzegt. Vervolgens bepaalt de verzekeraar de afkoopwaarde van de polis. Let op! Deze waarde ligt meestal lager dan het bedrag dat je hebt opgebouwd. Ook rekent de verzekeraar afkoopkosten. Het bedrag dat overblijft, krijg je uitgekeerd. Bij een naturapolis ligt dit anders. Hier heb je jezelf verzekerd van diensten en producten. Bevat de naturapolis ook een vrij te besteden bedrag, dan is dat deel vaak wél af te kopen.

Je uitvaartverzekering afkopen, is financieel niet aantrekkelijk. Bovendien ben je dan niet langer verzekerd voor je uitvaartkosten. Een andere optie is de uitvaartverzekering premievrij maken. Dan blijf je verzekerd voor het bedrag dat je hebt opgebouwd, maar betaal je niet langer iedere maand premie. Soms is je uitvaartverzekering afkopen noodzakelijk, omdat de verzekeraar het risico niet meer wil dekken. Dit is het geval wanneer je permanent in het buitenland gaat wonen.

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering opzeggen of afkopen?

Er is geen verschil, je uitvaartverzekering opzeggen is hetzelfde als je uitvaartverzekering afkopen. De reden waarom het afkopen heet, is omdat je kosten betaalt als je opzegt. Bij het opzeggen van je uitvaartverzekering ontvang je de waarde van de polis op dat moment, minus de afkoopkosten die de verzekeraar rekent.

Tot wanneer kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Bij de meeste verzekeraars kun je tot het moment dat je 75 wordt, een uitvaartverzekering afsluiten. Houd er wel rekening mee dat hoe ouder je bent, hoe meer premie je betaalt. Zelf sparen voor je uitvaart kan ook. Bijvoorbeeld met een spaardeposito. Dan staat het geld vast en ontvang je er een mooie rente over. Vergelijk hier de hoogste spaarrentes van dit moment.

Kan ik mijn kind meeverzekeren?

Bij veel uitvaartverzekeraars verzeker je je kind gratis of tegen een kleine vergoeding mee. Ook is het vaak mogelijk om je kind al tijdens de zwangerschap mee te verzekeren op jouw uitvaartverzekering. Hoe lang je een kind gratis of tegen een lagere vergoeding meeverzekert, verschilt per verzekeraar. Heb je een kindje gekregen? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan de verzekeraar. Deze schrijft je kind dan bij op jouw polis. Lees hier meer over een uitvaartverzekering voor kinderen.

Hoe werkt een islamitische uitvaartverzekering?

Een islamitische uitvaartverzekering dekt de kosten voor een islamitische uitvaart. Verschillende verzekeraars bieden islamitische uitvaartverzekeringen. Hierbij dekken naturapolissen vaak alleen een uitvaart in Nederland. Voor het verzekeren van een uitvaart in het buitenland is een geldpolis de beste optie. Je nabestaanden ontvangen dan een geldbedrag en regelen hiermee zelf de uitvaart, in Nederland of in het land van jouw voorkeur.

Waarom een uitvaartverzekering via Geld.nl?

Je uitvaartverzekering afsluiten via Geld.nl is om verschillende redenen verstandig:

 • Meest complete aanbod
  Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod uitvaartverzekeringen in Nederland.
 • 100% onafhankelijk
  Geld.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite. Uitvaartverzekeraars hebben geen invloed op onze vergelijkingen. Bovenaan je vergelijking vind je dus altijd de beste uitvaartverzekering voor jou.
 • Keurmerk Objectief Vergelijken
  Geld.nl draagt als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken. Dit garandeert jou als consument een transparant, betrouwbaar en klantgericht advies.
 • Laagste prijsgarantie
  Geld.nl biedt jou de laagste prijsgarantie op je uitvaartverzekering. Dus vind je binnen één week na het afsluiten van je uitvaartverzekering via Geld.nl, dezelfde verzekering ergens anders tegen een lager tarief? Dan vergoeden wij je één jaar lang het verschil plus vijf procent hiervan.
 • Snelle service
  Bij Geld.nl helpen we je graag bij het maken van de beste financiële keuzes voor jou. Dus heb je een vraag? Dan staan onze experts elke werkdag tot 17.30 uur voor je klaar. Maak gebruik van onze snelle app-service. App je vraag naar het telefoonnummer 06-38336770 en je krijgt snel een antwoord dat jou verder helpt. Zonder eindeloze wachtrij. Dat is service waar je blij van wordt!
Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Waarom uitvaartverzekering afsluiten?

Met jouw overlijden breekt er voor je naasten een verdrietige periode aan. Het laatste wat je dan wil, is hen achterlaten met zorgen over de kosten voor je uitvaart. Dit is volgens een publicatie van het Verbond van Verzekeraars dé reden waarom mensen een uitvaartverzekering afsluiten. Toch is geld niet de enige reden. Want wat blijkt: ruim de helft van de Nederlanders die een uitvaart wél zelf kan betalen, heeft deze verzekering ook. Hiermee regel je namelijk al veel zaken rond je uitvaart zelf.

Uitvaartverzekering

Verzeker een goed afscheid

70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering, hiervan is bijna de helft onderverzekerd. Zo blijk uit onderzoek van het Nibud. Vergelijk je uitvaartverzekering op Geld.nl en regel je uitvaart in één keer goed!

Uitvaartverzekering feiten

5 tips voor de beste uitvaartverzekering

Bij Geld.nl houden we van scherpe premies, maar helpen we je in de eerste plaats met het vinden van de uitvaartverzekering die precies het afscheid dekt dat jij voor ogen hebt. Zo maken we het afsluiten van de beste en goedkoopste uitvaartverzekering voor jou een stuk makkelijker!

Tips uitvaartverzekering

1. Stel je jouw uitvaart voor

Er zijn leukere dingen dan stilstaan bij je overlijden. Toch begint een goede uitvaartverzekering afsluiten bij nadenken over hoe jij je uitvaart voor je ziet. Wil je een crematie of begrafenis, een groot of klein afscheid, een bijzondere locatie? Hoe duidelijker je wensen zijn, hoe beter je in staat bent om de kosten voor je uitvaart in te schatten.

2. Zelf regelen of uitbesteden

Misschien vind je het fijn om vooraf al een aantal zaken rond je uitvaart te regelen. Omdat je zelf graag de regie houdt, of omdat je je nabestaanden hiermee liever niet belast. In dat geval is een naturapolis een goede optie. Geef je je nabestaanden liever alle vrijheid in het organiseren van jouw afscheid? Dan past een geldpolis beter.

3. Zet kwaliteit voorop

Natuurlijk is een lage premie belangrijk, maar een goede uitvaartverzekering is meer dan dat. Daarom nemen we in onze vergelijking ook andere belangrijke kenmerken mee, zoals of je je kind gratis meeverzekert en of de verzekering een uitvaart in het buitenland dekt. Kijk eerst naar wat je echt belangrijk vindt, daarna pas naar de prijs.

4. Leg premie’s naast elkaar

Weet je eenmaal waaraan je uitvaartverzekering moet voldoen, dan volgt de vergelijking op prijs. Want jouw gegevens en wensen leiden bij de ene verzekeraar tot een lagere premie dan bij de ander. Wil jij weten welke verzekeraar jou de beste uitvaartverzekering biedt? Start dan nu met je uitvaartverzekering vergelijken op Geld.nl.

5. Bekijk reviews

Twijfel je tussen twee uitvaartverzekeraars? Onderzoek dan eens hoe andere klanten de verzekeraar ervaren. Kijk bijvoorbeeld naar reviews op Google of op consumentenplatform Trustpilot. Of vertrouw op onze vergelijking. Hierin zie je in één oogopslag welke uitvaartverzekering de beste is voor jou in voorwaarden én prijs!

An unhandled error has occurred. Reload 🗙