Contact

Uitvaartverzekering vergelijken

"In dit overzicht zie je de beste en voordeligste verzekeringen voor jou."

"Hier zie je een overzicht van de beste én goedkoopste begrafenisverzekeringen voor verschillende leeftijden. Met de filters pas je de vergelijking eenvoudig aan op jouw persoonlijke gegevens en wensen. Zo weet je direct welke uitvaartverzekering de voordeligste is voor jou!"

Filteren
1
€ 9.500 verzekerd bedrag
20 jaar € 6,07
40 jaar € 12,00
60 jaar € 27,46
 • Natura polis, Monuta verzorgt de gehele uitvaart
 • Geschikt voor uitvaart in het buitenland
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
2
€ 9.500 verzekerd bedrag
20 jaar € 7,33
40 jaar € 12,48
60 jaar € 26,77
 • Natura polis, Dela verzorgt de gehele uitvaart
 • Niet geschikt voor uitvaart in het buitenland
 • Kinderen tot 25 jaar voordelig meeverzekerd
3
€ 9.500 verzekerd bedrag
20 jaar € 8,91
40 jaar € 15,97
60 jaar € 35,42
 • Geldpolis. Je ontvangt een bedrag om zelf de uitvaart te regelen
 • Geschikt voor uitvaart in het buitenland
4
€ 9.500 verzekerd bedrag
20 jaar € 10,02
40 jaar € 18,41
60 jaar € 42,15
 • Geldpolis. Je ontvangt een bedrag om zelf de uitvaart te regelen
 • Geschikt voor uitvaart in het buitenland
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Af te sluiten tot 65 jaar
5
€ 9.500 verzekerd bedrag
20 jaar € 10,59
40 jaar € 18,04
60 jaar € 38,68
 • Geldpolis. Je ontvangt een bedrag om zelf de uitvaart te regelen
 • Geschikt voor uitvaart in het buitenland
 • Kinderen tot 25 jaar voordelig meeverzekerd
6
€ 9.500 verzekerd bedrag
20 jaar € 12,63
40 jaar € 20,33
60 jaar € 40,85
 • Geldpolis. Je ontvangt een bedrag om zelf de uitvaart te regelen
 • Geschikt voor uitvaart in het buitenland
 • Af te sluiten tot 70 jaar, daarna uitsluitend op basis van koopsom

In drie stappen je uitvaartverzekering vergelijken

1. Vergelijk uitvaartverzekeringen

Vergelijk de verschillende uitvaartverzekeringen op basis van jouw gegevens en wensen. De vergelijker zet de goedkoopste begrafenisverzekering steeds bovenaan. Ook als je met de filters je voorkeuren aanpast.

2. Vraag aan

Heb jij de beste en goedkoopste uitvaartverzekering gevonden? Vraag deze dan via Geld.nl eenvoudig aan bij de uitvaartverzekeraar. Bij je aanvraag krijg je een aantal gezondheidsvragen voorgelegd.

3. En ontspan...

Zodra je aanvraag akkoord is, maakt de verzekeraar je polis voor je in orde. Deze ontvang je per mail of post. Vanaf nu kun jij gerust zijn: je begrafenisverzekering is goed en voordelig geregeld!

Vergelijk het meest complete aanbod uitvaartverzekeringen

Op Geld.nl vergelijk je alle grote uitvaartverzekeraars van Nederland, waaronder DELA, Monuta, a.s.r., De Laatste Eer en Twenthe Uitvaartverzekering. Vergelijk ook het meest complete aanbod op Geld.nl en kies de goedkoopste begrafenisverzekering voor jou!

Goedkoopste uitvaartverzekering

Verzekeraar Soort polis Leeftijd verzekerde Premie per maand
Monuta Naturapolis 30 jaar € 8,25
a.s.r. Geldpolis 30 jaar € 11,70
Monuta Naturapolis 40 jaar € 12,00
a.s.r. Geldpolis 40 jaar € 15,97
Dela Naturapolis 50 jaar € 17,64
a.s.r. Geldpolis 50 jaar € 22,92

Dé goedkoopste uitvaartverzekering bestaat niet. Dit komt omdat je een persoonlijke premie betaalt. De hoogte ervan hangt onder andere af van je leeftijd, het type polis en het bedrag dat je wil verzekeren. Om je toch een idee te geven van de gemiddelde premie voor een begrafenisverzekering, zie je in deze tabel bij verschillende leeftijden de goedkoopste uitvaartverzekering. Hierbij gaan we steeds uit van een verzekerd bedrag van € 9.500. Dat is wat een uitvaart gemiddeld kost. Ben jij benieuwd wat de goedkoopste uitvaartverzekering is voor jou? Maak een vergelijking!

Veelgestelde vragen uitvaartverzekeringen vergelijken

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering, ofwel begrafenisverzekering, verzeker je een afgesproken bedrag of de diensten waarmee je nabestaanden jouw begrafenis of crematie regelen. Bij je uitvaartverzekering afsluiten bepaal je welk bedrag of welke diensten je verzekert. Vervolgens betaal je iedere maand een premie voor je uitvaartverzekering. Deze premiebetaling loopt langere periode, vaak zelfs levenslang. Na je overlijden keert de uitvaartverzekeraar het verzekerde bedrag of de verzekerde diensten uit aan je nabestaanden. Hiermee regelen zij vervolgens jouw crematie of begrafenis.

Welke soorten uitvaartverzekeringen kan ik vergelijken?

Er zijn grofweg drie soorten uitvaartverzekeringen, ofwel begrafenisverzekeringen. Dit zijn de kapitaalverzekering, de naturaverzekering en de combinatieverzekering.

 • Bij de kapitaalverzekering, ofwel geldpolis, verzeker je een vast geldbedrag. Na je overlijden keert de uitvaartverzekeraar dit bedrag uit aan je nabestaanden. Zij regelen hiermee vervolgens de uitvaart.
 • Bij een naturaverzekering, ofwel naturapolis, verzeker je een pakket aan diensten en producten. Na je overlijden krijgen je nabestaanden geen geld, maar levert de verzekeraar de producten en diensten die nodig zijn voor de uitvaart.
 • Bij de combinatiepolis verzeker je, zoals de naam al verklapt, een combinatie van diensten en producten én een kleiner geldbedrag. De producten en diensten dekken de belangrijke onderdelen van de uitvaart, het vrij te besteden bedrag biedt ruimte voor extra wensen.

Je begrafenisverzekeringen vergelijken begint bij het bepalen van het juiste type polis. Zo neem je je nabestaanden met een naturapolis werk uit handen en biedt een kapitaalverzekering meer vrijheid. Twijfel je nog? In onze vergelijker zetten we alle goedkoopste uitvaartverzekeringen voor jou op een rij. Zo kun je in je vergelijking uitvaartverzekeringen ook de premie meewegen en de beste begrafenisverzekering afsluiten.

Waarom begrafenisverzekeringen vergelijken?

Je uitvaartverzekering vergelijken is om verschillende redenen slim. De premies en voorwaarden van uitvaartverzekeraars verschillen namelijk nogal. Een vergelijking van uitvaartverzekeringen maken, geeft je inzicht in deze verschillen. Met Geld.nl vind je altijd de begrafenisverzekering die het beste past bij jou, in voorwaarden én prijs. Zo is alles goed geregeld en betaal je alleen voor dat wat je nodig hebt. Daarbij betaal je de premie voor je begrafenisverzekering over een lange periode. Vaak zelfs levenslang. Van nu vergelijken, heb je dus de rest van je leven plezier!

Wat is een kapitaalverzekering uitvaart?

Met een kapitaalverzekering uitvaart verzeker je de kosten voor jouw uitvaart tegen een bepaald geldbedrag. Hierbij bepaal je zelf de hoogte van het kapitaal, ofwel bedrag, dat je verzekert. Na je overlijden keert de uitvaartverzekeraar dit kapitaal uit aan je nabestaanden. Zij betalen hiermee de begrafenis of crematie. Je nabestaanden zijn vrij in hoe ze het bedrag uitgeven, zolang het maar aan jouw uitvaart wordt besteed. Een kapitaalverzekering uitvaart wordt ook wel een geldverzekering of geldpolis genoemd.

Bij een kapitaalverzekering uitvaart moeten je nabestaanden veel zelf regelen voor jouw uitvaart. Vind je het prettig wanneer sommige zaken al vastliggen? Kijk dan eens bij de natura uitvaartverzekering.

Wat is een natura uitvaartverzekering?

Bij een natura uitvaartverzekering verzeker je de diensten en producten die nodig zijn voor het organiseren van jouw uitvaart. Kom jij te overlijden, dan kunnen je nabestaanden rekenen op begeleiding van een uitvaartverzorger en op alle diensten en producten die nodig zijn voor een goed afscheid. Denk hierbij aan de kist, het vervoer in een rouwauto, de rouwkaarten, de organisatie van de uitvaartdienst en de crematie of begrafenis zelf. Vaak kent de natura uitvaartverzekering ook een klein vrij te besteden bedrag. Dit kunnen je nabestaanden naar eigen wens besteden. Bijvoorbeeld aan extra bloemen, of aan speciale catering of een bijzondere locatie. Een natura begrafenisverzekering wordt ook wel een naturapolis genoemd.

Geef jij jouw nabestaanden liever meer vrijheid in het regelen van jouw afscheid of heb je speciale uitvaartwensen, zoals een uitvaart in het buitenland? Dan is een kapitaalverzekering uitvaart mogelijk meer iets voor jou.

Hoe berekent de verzekeraar de premie uitvaartverzekering?

De premie voor je uitvaartverzekering is gebaseerd op een persoonlijke berekening. Voor het berekenen van de premie kijken uitvaartverzekeraars naar:

 • Je leeftijd
 • Het bedrag dat je wil verzekeren
 • Het soort polis dat je afsluit (geldpolis of naturapolis)
 • Hoe lang je premie wil betalen
 • Je gezondheid
 • Of het verzekerde bedrag mee mag stijgen met de inflatie (indexatie)

De premie voor een uitvaartverzekering is daarmee voor iedereen anders. Daarom krijg jij op Geld.nl een vergelijking op maat. Op basis van je leeftijd en wensen, zetten wij voor jou de beste en goedkoopste begrafenisverzekeringen onder elkaar. Zo maak jij altijd een bewuste én voordelige keuze!

Kan ik overstappen van uitvaartverzekering?

Ja, dat kan. In dat geval koop je je oude uitvaartverzekering af of maak je deze premievrij. Bij een afkoop zet je de verzekering stop, waarna de verzekeraar de afkoopwaarde van de polis aan je uitkeert. Het uitgekeerde bedrag stort je vervolgens in je nieuwe polis. Houd er wel rekening mee dat je altijd kosten betaalt voor het afkopen van je polis.

Je kunt je oude begrafenisverzekering ook premievrij maken. De oude polis blijft dan bestaan, maar je stopt met het betalen van premie. Hiermee blijft de waarde die je hebt opgebouwd bewaard. Deze komt na je overlijden alsnog bij je nabestaanden terecht. Ondertussen verzeker je jezelf bij je nieuwe uitvaartverzekeraar voor het bedrag dat, bovenop het al opgebouwde bedrag, nog nodig is.

Overstappen kost je altijd geld. Toch kan het de beste keuze zijn voor jou. Omdat je bij je nieuwe uitvaartverzekering bijvoorbeeld minder premie betaalt, of meer service of betere voorwaarden krijgt.

Wat is een koopsom uitvaartverzekering?

Bij deze begrafenisverzekering betaal je de hele premie in één keer. Hiermee ben je meteen verzekerd voor de kosten van je uitvaart. Een medische keuring is bij deze verzekering niet nodig. Dit maakt de polis ook geschikt wanneer je al wat ouder bent, of ziek. Voorwaarde is wel dat je in één keer een groter geldbedrag kan missen. Het voordeel van een koopsom uitvaartverzekering is dat je vaak korting krijgt op de premie. Een nadeel is dat deze uitvaartverzekering geen indexatie kent. Dit betekent dat de waarde van het verzekerde bedrag niet meestijgt met de inflatie. In onze vergelijking vind je alleen uitvaartverzekeringen met een maandelijkse premie.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Premie uitvaartverzekering vergelijken?

Jazeker! Je uitvaartverzekering vergelijken is om verschillende redenen slim. In de eerste plaats is het goed voor je portemonnee. Want je wil je uitvaart verzekeren, maar wel tegen een scherpe premie. Ook dwingt vergelijken je om na te denken over je uitvaartwensen, de kosten en de aanvullende voorwaarden. En zie je in een vergelijking beter wat er kan en tegen welke prijs. Zo verzeker je precies het afscheid dat jij wenst. Een fijne gedachte voor jezelf én voor je nabestaanden.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijk en je weet meer

Ruim twee derde van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering, hiervan is 45% onderverzekerd. Ook schatten veel mensen de kosten voor hun uitvaart te laag in. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud. Regel daarom je uitvaartverzekering in één keer goed met de vergelijking op Geld.nl.

Uitvaartverzekering vergelijken feiten

5 tips voor je uitvaartverzekering vergelijken

Bij Geld.nl helpen we je graag bij het maken van de beste financiële keuze voor jou, ook als het gaat om het afsluiten van je uitvaartverzekering. Je begrafenisverzekering vergelijken helpt hierbij. Met deze tips verzeker je jezelf van een goede premie en je nabestaanden van een mooi afscheid.

Tips uitvaartverzekering vergelijken

1. Schat de kosten van je uitvaart

Uitvaartverzekeringen vergelijken begint bij nadenken over hoe jij je uitvaart voor je ziet. Wil je een crematie of een begrafenis, een groots afscheid of in besloten kring, koffie en cake of liever een borrel? Hoe beter je weet wat je wil, hoe makkelijker je het te verzekeren bedrag bepaalt.

2. Kies het type uitvaartverzekering

Bepaal welk type uitvaartverzekering past bij jouw wensen. Vind je het fijn als de verzekeraar jouw nabestaanden bij het regelen van je begrafenis of crematie veel werk uit handen neemt? Dan is een naturaverzekering mogelijk wat voor jou. Geef je je nabestaanden liever de vrije hand in het organiseren van je uitvaart, overweeg dan een geldpolis. Weten welk type uitvaartverzekering bij je past, maakt het makkelijker om appels met appels te vergelijken.

3. Kijk naar looptijd, indexatie en andere kenmerken

Weeg bij het vergelijken van je uitvaartverzekering de looptijd van premiebetaling mee. Zo ligt de premie bij levenslange betaling lager dan bij een kortere periode. Aan de andere kant loop je bij een levenslange premie het risico uiteindelijk meer te betalen dan wat de verzekering waard is. Kijk ook of de begrafenisverzekering wordt geïndexeerd. In dat geval behoudt je uitvaartverzekering zijn waarde. Door indexeren kan de premie wel iets stijgen. Andere kenmerken om mee te nemen, zijn de vraag of je kinderen gratis meeverzekert en of de verzekering een uitvaart in het buitenland dekt.

4. Vergelijk begrafenisverzekeringen

Heb je de voorwaarden helder, dan start de vergelijking van uitvaartverzekeringen op prijs. Want je premie is altijd een persoonlijke berekening. Hierdoor leiden jouw gegevens en wensen bij de ene verzekeraar tot een lagere premie dan bij de ander. Wil jij weten welke verzekeraar jou de goedkoopste begrafenisverzekering biedt? Vergelijk alle grote uitvaartverzekeraars op Geld.nl.

5. Sluit de beste uitvaartverzekering af

Heb jij de beste en goedkoopste uitvaartverzekering voor jou gevonden? Dan kun je via onze vergelijker direct bij de verzekeraar je begrafenisverzekering afsluiten. Handig! Vul je persoonlijke gegevens in, beantwoord een aantal gezondheidsvragen en rond je aanvraag af. De verzekeraar laat je weten of je uitvaartverzekering is goedgekeurd en jij kan gerust zijn: je uitvaart is goed geregeld, tegen de laagste premie!

Geld.nl en uitvaartverzekeringen vergelijken

Wie vergelijken wij?

Op Geld.nl vergelijk je kapitaalverzekeringen en naturaverzekeringen van de vijf grootste uitvaartverzekeraars: DELA, Monuta, a.s.r., De Laatste Eer en Twenthe. Daarmee vergelijk je bij ons het meest complete aanbod van uitvaartverzekeringen.

Wat doen we voor jou?

Het grootste voordeel van Geld.nl is dat we 100% onafhankelijk begrafenisverzekeringen vergelijken voor jou. Zo hoef jij niet zelf alle uitvaartverzekeringen naast elkaar te leggen. Op basis van jouw gegevens en wensen zetten wij de uitvaartverzekeringen in één overzicht voor je op een rij. Hieruit kies jij eenvoudig de beste en/of goedkoopste uitvaartverzekering. En kom je er niet uit? Dan zitten onze gecertificeerde experts iedere werkdag tot 17.30 uur klaar om al je vragen te beantwoorden.

De app-service van Geld.nl
Bij Geld.nl geloven we in digitale dienstverlening, dus hang je bij ons niet eindeloos in de wacht aan de telefoon. App je vraag gewoon naar het telefoonnummer 06-38336770 en je krijgt snel een antwoord dat jou verder helpt!

Hoe verdienen wij?

Je begrafenisverzekering vergelijken op Geld.nl is helemaal gratis. Met sommige uitvaartverzekeraars hebben wij afspraken gemaakt. Sluit je hun uitvaartverzekering via Geld.nl af, dan ontvangen wij een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra’s. Er zijn ook uitvaartverzekeraars waarmee wij geen afspraken hebben. Of wij met een uitvaartverzekeraar samenwerken, heeft geen invloed op de resultaten van de uitvaartverzekering vergelijking.

Hoe werkt onze vergelijking?

Op basis van jouw leeftijd en het bedrag dat je wil verzekeren, tonen wij je alle uitvaartverzekeringen die hierbij passen. Bovenaan in je vergelijking zie je de uitvaartverzekering met de laagste premie. Met behulp van filters pas je de vergelijking aan op kenmerken die jij belangrijk vindt, zoals het gratis meeverzekeren van je kind. Zo vind jij de beste en voordeligste uitvaartverzekering voor jou!

An unhandled error has occurred. Reload 🗙