Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Geld lenen

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
9,3 1.177 reviews
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een lening vergelijking hebben gemaakt.

10

Offerte was snel binnen en na het inleveren van de stukken met de app wat zeer makkelijk ging was het geld zeer snel op mijn rekening…….ook de verzekering was gelijk en snel geregeld.

Dhr ter Wiel - 5 september 2023
10

Snelle beoordeling en uitbetaling van de lening. Daarnaast een overzichtelijke weergave van de specificatie en voorwaarden. Echt een aanrader!

Frederick - 5 september 2023
10

Goed en snel geholpen

Monnink - 5 september 2023
10

Vriendelijk en reëel in de adviezen. Ook nog het gevoel dat er met je meegedacht wordt. Dank.

Marja Collignon - 29 augustus 2023
8

Ingewikkeld proces goed begeleid

Martien - 29 augustus 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de media Bekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste lening

1. Vergelijk meest complete aanbod leningen

Geef aan wat je leendoel is, welk bedrag je wilt lenen en vul enkele gegevens over jezelf in. Vervolgens tonen we je het meest complete aanbod leningen dat beschikbaar is voor jouw situatie en wensen. De lening met de laagste rente staat altijd bovenaan.

2. Vraag vrijblijvend een offerte aan

Heb je in je lening vergelijking de lening van je keuze gevonden? Dan vraag je eenvoudig online een vrijblijvende offerte aan. In de offerte vind je alle gegevens en voorwaarden van de lening. Je ontvangt deze offerte meestal dezelfde werkdag nog.

3. Onderteken offerte en lever documenten aan

Wil je de lening uit de offerte aanvragen? Dan stuur je ondertekende offerte terug, samen met de documenten die de kredietverstrekker vraagt. Deze documenten upload je gemakkelijk in je persoonlijke online omgeving.

4. Ontvang het geld op je rekening

De kredietverstrekker controleert je aangeleverde documenten. Als alles in orde is, ontvang je binnen twee werkdagen het geld op je rekening.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 10 kredietverstrekkers. Vergelijk het meest complete aanbod leningen, kies de beste lening en bespaar gemiddeld € 783!

Goedkoopste leningen van dit moment

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, vind je in deze tabel de goedkoopste lening van dit moment voor verschillende leenbedragen. Wil je weten wat de goedkoopste lening is voor jouw leendoel, gewenste leenbedrag en looptijd? Maak dan direct een vergelijking!

Laatste update tabel: 26-9-2023
Aanbieder Leen- bedragLeenbedrag Laagste rente Maand- termijnMaandtermijn
ING € 2.500 10,2% € 53
ING € 5.000 9,1% € 104
Lloyds Bank € 10.000 7,8% € 201
Lloyds Bank € 25.000 6,7% € 490
Lloyds Bank € 50.000 6,7% € 979
Freo € 75.000 6,8% € 1.471
Uitleg berekening

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Veelgestelde vragen over geld lenen

Waarom je lening vergelijken?

De kosten voor een lening verschillen enorm per kredietverstrekker. Zo is het verschil tussen de hoogste en de laagste rente voor een lening al snel 3 procent of meer. Op een lening van 10.000 euro  met een looptijd van 5 jaar (60 maanden) scheelt je dat in totaal 800 euro aan rentekosten. 

Omdat de voorwaarden van de leningen onderling nauwelijks verschillen, bespaar je een hoop geld door de goedkoopste lening te kiezen voor jouw situatie. Ga dus eerst de verschillende leningen vergelijken vóór je een lening aanvraagt. Zo betaal je nooit onnodig te veel.

Wat kost een lening?

Geld lenen kost geld. Wat een lening precies kost, hangt af van de rente die je betaalt. Tijdens het geld lenen vergelijken op Geld.nl zie je van elke lening precies hoeveel deze je per maand kost en wat de totale kosten van de lening zijn. In het artikel Kosten persoonlijke lening lees je meer over hoe kredietverstrekkers de kosten voor geld lenen bepalen en hoe je lening goedkoop houdt.

Waar kun je goedkoop geld lenen?

Dé bank met de goedkoopste lening kan telkens een andere zijn. Kredietverstrekkers passen namelijk vaak hun leenrentes aan. Bovendien hangt de rente die je betaalt af van bijvoorbeeld je leenbedrag en de looptijd. Wil je goedkoop geld lenen? Geld.nl biedt je een vergelijking op maat. Voer je gegevens en wensen in onze lening vergelijking in en je krijgt een persoonlijk overzicht met de rentes voor jouw situatie. Je ziet dus direct welke kredietverstrekker voor jou de goedkoopste lening heeft.

Waar kun je makkelijk geld lenen?

Geld lenen is heel makkelijk, maar het is wel belangrijk dat je veilig en verantwoord leent. Daarom doorloop je op Geld.nl een aantal stappen die zorgen dat je niet in de financiële problemen komt. Je maakt eerst de verschillende leningen vergelijken op basis van je persoonlijke gegevens en wensen. Zo kies je eenvoudig een goedkope lening die past bij jouw situatie. Daarnaast controleren we of de lening past bij je financiële situatie. Dit is overigens gemakkelijker dan je denkt en meestal heb je al binnen twee werkdagen het geld op je rekening. Lees hier meer over hoe een lening aanvragen werkt.

Hoeveel geld kan ik maximaal lenen?

Hoeveel geld je maximaal kunt lenen, hangt af van hoe hoog je inkomen is en hoeveel je maandelijks betaalt aan vaste lasten. Je moet namelijk wel elke maand genoeg geld overhebben om de lening van terug te betalen. Daarnaast speelt ook je leeftijd een rol. Zo moet je een seniorenlening bijvoorbeeld vaak in een kortere periode terugbetalen, waardoor de maandlasten relatief hoog zijn. Hierdoor kun je op oudere leeftijd vaak net wat minder lenen.

Om te bepalen hoeveel geld je maximaal kunt lenen, hanteren kredietverstrekkers allemaal deze regels. Deze regels hebben wij verwerkt in onze rekentool: hoeveel kan ik lenen?

Kan ik lenen met een BKR-registratie?

Bijna iedereen heeft wel een BKR-registratie. Je hebt namelijk al een BKR-registratie als je ooit een lening of creditcard hebt gehad of een mobiele telefoon op afbetaling hebt gekocht. Een BKR-registratie is bij het afsluiten van een lening dan ook geen probleem. Heb je echter een betalingsachterstand (gehad), dan heb je een negatieve BKR-registratie. Met zo'n registratie is geld lenen bij een kredietverstrekker niet mogelijk. Meer hierover lees je in het artikel Geld lenen met negatieve BKR.

Waarom geld lenen op Geld.nl?

Geld.nl is dé lening vergelijkingssite van Nederland. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat de beste én goedkoopste lening voor jouw persoonlijke situatie er tussen staat. 

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite en wordt Geld.nl gecontroleerd door de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Dat betekent ook dat Geld.nl een WFT-vergunning heeft. De AFM controleert of we alle regels naleven die in deze WFT zijn vastgelegd en of we voldoen aan alle gestelde transparantie-eisen. Zo weet je dus zeker dat je via Geld.nl altijd veilig en verantwoord geld leent tegen de laagste rente.

Welke vorm van geld lenen past bij mij?

Je kiest op Geld.nl uit twee soorten leningen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Een persoonlijke lening is bijna altijd de beste keuze, zeker als je van tevoren precies weet hoeveel je wilt lenen, bijvoorbeeld bij een autofinanciering. Je ontvangt met deze leenvorm in één keer het leenbedrag op je rekening. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing terug. Dat geeft rust en zekerheid.

Bij een doorlopend krediet spreek je met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Tot dat bedrag bepaal je de eerste twee jaar zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer je dat doet. Na de eerste twee jaar kun je alleen nog aflossen op de lening, totdat je het geleende bedrag helemaal hebt terugbetaald.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze lenen experts Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!